Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Vandaag nog vrij zonnigmeesj1000 weer.

Vandaag kunnen we nog genieten van zonnig najaarsweer. In de ochtend lost de bewolking grotendeels op en is er ruimte voor de zon. Er staat een zwakke zuidoostenwind. Het kwik loopt op naar 21°C. In de nacht neemt de bewolking toe en later gaan er enkele buien vallen. De temperatuur daalt naar 13°C. Vrijdag slaat het weer om en zien we de andere kant van de herfst. In de ochtend zijn er nog opklaringen en valt er al een bui. In de middag is het bewolkt en valt er regen. De matige tot vrij krachtige wind draait naar het zuidwesten. Met 15°C is het een stuk frisser dan de afgelopen dagen.

Foto: herfst in het Brediusbos

Nu op RPL: Kelly Clarkson - My Life Would Suck Without You

Weggebruikers weinig kennis van zwaailicht en sirene

Logo AanhoudingWeggebruikers weten niet goed wat gedaan moet worden als een voertuig met zwaailicht of een sirene komt aangesneld. Uit een onderzoek van het Instituut Fysieke Veiligheid blijkt...

dat weggebruikers vaak onverwacht en ongewenst reageren. Voorbeelden zijn door rood licht rijden, snelheidsovertredingen, plotseling stoppen of uitwijken en op de vluchtstrook rijden.

Uit een enquête onder weggebruikers blijkt dat een meerderheid denkt te weten hoe te reageren, maar bij doorvragen blijkt hun kennis ernstig tekort te schieten. Daarmee geconfronteerd geeft maar liefst negentig procent van de ondervraagden aan, behoefte te hebben aan meer informatie.

De Veiligheidsregio Utrecht en de ANWB geven op hun website tips over hoe te handelen in dit soort situaties.

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties