Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Regen en buien

Een omvangrijk regengebied trekt van west naar oost over ons land en doet ook onze omgeving aan. Het is vandaag bewolkt en er valt lichte regen. In de middag vallen er buien. Op het eind van de middag wordt het droog en even later en ook in de avond klaart het op. De matige en later vrij krachtige wind is zuidwest. Het kwik loopt op naar 21°C. Vannacht zijn er brede opklaringen en daalt de temperatuur naar 15°C. Vrijdag is het wisselend bewolkt en vallen er in de ochtend buien. Af en toe zien we de zon. In de middag is het droog en is er steeds meer ruimte voor de zon. De matige wind blijft zuidwest. Met 20°C is het relatief53760108816 fris.

Foto:nat weer

Nu op RPL: Raadsvergadering

Weggebruikers weinig kennis van zwaailicht en sirene

Logo AanhoudingWeggebruikers weten niet goed wat gedaan moet worden als een voertuig met zwaailicht of een sirene komt aangesneld. Uit een onderzoek van het Instituut Fysieke Veiligheid blijkt...

dat weggebruikers vaak onverwacht en ongewenst reageren. Voorbeelden zijn door rood licht rijden, snelheidsovertredingen, plotseling stoppen of uitwijken en op de vluchtstrook rijden.

Uit een enquête onder weggebruikers blijkt dat een meerderheid denkt te weten hoe te reageren, maar bij doorvragen blijkt hun kennis ernstig tekort te schieten. Daarmee geconfronteerd geeft maar liefst negentig procent van de ondervraagden aan, behoefte te hebben aan meer informatie.

De Veiligheidsregio Utrecht en de ANWB geven op hun website tips over hoe te handelen in dit soort situaties.

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties