Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Zon en bewolking

Het Sahara stof en de rook uit Portugal is intussen verdwenen. Vandaag is er aardig wat zon. De zwakke wind is 1 jw juni 2015 koeien 2zuid.

Het kwik loopt op naar 19*C. Vannacht wisselen wolken en opkaringen elkaar af De temperatuur daalt naar 10*C. Donderdag zijn er eveneens zonnige momenten. De zwakke wind is zuidoost. Met 20*C wordt het nog iets warmer.

Nu op RPL: Drum Theater - Eldorado

Nieuwe behandeloptie tegen apneu in St. Antonius

Logo Antonius LeidscheRijnPatiënten met een ernstige vorm van slaap-apneu kunnen sinds kort in het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht en Nieuwegein in aanmerking komen voor een nieuwe behandelmethode.

Wanneer andere behandelingen van de aandoening niet of onvoldoende soelaas bieden, kan een tongzenuwstimulator de oplossing zijn. Het innovatieve apparaatje ter grootte van een luciferdoosje, lijkt qua vorm en werking op een pacemaker. Zodra de ademhaling dreigt stil te vallen doordat de tong te ver terugzakt in de keel, zorgt het apparaatje ervoor dat de tongzenuw een lichte prikkel krijgt. Hierdoor gaat de tong automatisch naar voren en wordt obstructie van de luchtweg voorkomen.

Vooralsnog hebben alleen het OLVG in Amsterdam en het St. Antonius de kennis en kunde in huis om het kleine kastje bij patiënten te implanteren. De tongzenuwstimulator wordt inmiddels vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekering.

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties