Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Regen en buien

Een omvangrijk regengebied trekt van west naar oost over ons land en doet ook onze omgeving aan. Het is vandaag bewolkt en er valt lichte regen. In de middag vallen er buien. Op het eind van de middag wordt het droog en even later en ook in de avond klaart het op. De matige en later vrij krachtige wind is zuidwest. Het kwik loopt op naar 21°C. Vannacht zijn er brede opklaringen en daalt de temperatuur naar 15°C. Vrijdag is het wisselend bewolkt en vallen er in de ochtend buien. Af en toe zien we de zon. In de middag is het droog en is er steeds meer ruimte voor de zon. De matige wind blijft zuidwest. Met 20°C is het relatief53760108816 fris.

Foto:nat weer

Nu op RPL: Raadsvergadering

Nieuwe behandeloptie tegen apneu in St. Antonius

Logo Antonius LeidscheRijnPatiënten met een ernstige vorm van slaap-apneu kunnen sinds kort in het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht en Nieuwegein in aanmerking komen voor een nieuwe behandelmethode.

Wanneer andere behandelingen van de aandoening niet of onvoldoende soelaas bieden, kan een tongzenuwstimulator de oplossing zijn. Het innovatieve apparaatje ter grootte van een luciferdoosje, lijkt qua vorm en werking op een pacemaker. Zodra de ademhaling dreigt stil te vallen doordat de tong te ver terugzakt in de keel, zorgt het apparaatje ervoor dat de tongzenuw een lichte prikkel krijgt. Hierdoor gaat de tong automatisch naar voren en wordt obstructie van de luchtweg voorkomen.

Vooralsnog hebben alleen het OLVG in Amsterdam en het St. Antonius de kennis en kunde in huis om het kleine kastje bij patiënten te implanteren. De tongzenuwstimulator wordt inmiddels vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekering.

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties