Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Wisselvallig

Een front bracht vannacht en vanochtend vroeg pittige buien. Achter dit buiengebied wordt het droger en ontstaan er opklaringen. De kans op een buitje blijft aanwezig. Vanavond neemt de buien kans weer toe. Er staat een matige zuidwestenwind11390286 1641440149422866 5620355284942692952 n. Warmer dan 18 a 19°C wordt het vandaag niet. Vanavond geeft de thermometer 15°C aan. Vannacht brede opklaringen bij een minimum temperatuur van 13°C. Zondag zier er beter uit. Het is wisselend bewolkt en er zijn brede opklaringen. De matige wind zit in de westhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

Foto: wisselvallig

Nu op RPL: RPL FM

Wildstatus voor Konikpaarden dankzij Woerdense

Logo Konink paard Mede dankzij de promotiefilm Status Wild van de Woerdense Jamie-Lee Bal en studiegenoot Joanne Landman kunnen Nederlandse Konikpaarden in Bulgarije...

de officiële wildstatus krijgen. Jamie en Joanne wilden voor hun afstudeerproject natuur combineren met mensen die zich inzetten voor de natuur. Toen zij hoorden over wilde paarden in het Rhodope Gebergte in Bulgarije, waren ze verkocht. Dit is een uniek project omdat geen enkel Europees land paarden heeft die de wildstatus dragen. De Bulgaarse regering gaat gebruik maken van de documentaire bij de aanvraag daarvan.

De documentaire wordt ingezet voor toerisme in de regio, educatie op scholen, bij speciale feestdagen en het verspreiden van de "Rewilding" boodschap om Europa een stukje wilder te maken.

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties