Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Zon en bewolking

Het Sahara stof en de rook uit Portugal is intussen verdwenen. Vandaag is er aardig wat zon. De zwakke wind is 1 jw juni 2015 koeien 2zuid.

Het kwik loopt op naar 19*C. Vannacht wisselen wolken en opkaringen elkaar af De temperatuur daalt naar 10*C. Donderdag zijn er eveneens zonnige momenten. De zwakke wind is zuidoost. Met 20*C wordt het nog iets warmer.

Nu op RPL: Drum Theater - Eldorado

Wildstatus voor Konikpaarden dankzij Woerdense

Logo Konink paard Mede dankzij de promotiefilm Status Wild van de Woerdense Jamie-Lee Bal en studiegenoot Joanne Landman kunnen Nederlandse Konikpaarden in Bulgarije...

de officiële wildstatus krijgen. Jamie en Joanne wilden voor hun afstudeerproject natuur combineren met mensen die zich inzetten voor de natuur. Toen zij hoorden over wilde paarden in het Rhodope Gebergte in Bulgarije, waren ze verkocht. Dit is een uniek project omdat geen enkel Europees land paarden heeft die de wildstatus dragen. De Bulgaarse regering gaat gebruik maken van de documentaire bij de aanvraag daarvan.

De documentaire wordt ingezet voor toerisme in de regio, educatie op scholen, bij speciale feestdagen en het verspreiden van de "Rewilding" boodschap om Europa een stukje wilder te maken.

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties