Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Zon en bewolking

Het Sahara stof en de rook uit Portugal is intussen verdwenen. Vandaag is er aardig wat zon. De zwakke wind is 1 jw juni 2015 koeien 2zuid.

Het kwik loopt op naar 19*C. Vannacht wisselen wolken en opkaringen elkaar af De temperatuur daalt naar 10*C. Donderdag zijn er eveneens zonnige momenten. De zwakke wind is zuidoost. Met 20*C wordt het nog iets warmer.

Nu op RPL: Real Thing - Cant Get By Without You

Utrecht krijgt een verticaal bos

Logo BoomEen Italiaanse architectenbureau is de winnaar van een architectuurwedstrijd voor een toren met meerdere functies aan de Jaarbeursboulevard in Utrecht. Het gaat om een zeer opvallend...

ontwerp van de Italiaanse architect Stefano Boeri. Het is de bedoeling dat de gevel van de toren met zo'n 10.000 planten en 360 bomen een eigen microklimaat creëert. Het 'verticale bos' wordt zo'n 90 meter hoog en biedt ruimte voor ongeveer 200 appartementen en een onderzoekscentrum rond bebossing.

Boeri is wereldwijd bekend geworden met zijn 'verticale bossen', de eerste toren werd in 2014 in Milaan gebouwd. Bijkomende voordelen van de gebouwen zijn dat het de lucht zuivert van fijnstof, het lawaaioverlast dempt en de temperatuur in de zomer terugdringt.

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties