Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Zon en bewolking

Het Sahara stof en de rook uit Portugal is intussen verdwenen. Vandaag is er aardig wat zon. De zwakke wind is 1 jw juni 2015 koeien 2zuid.

Het kwik loopt op naar 19*C. Vannacht wisselen wolken en opkaringen elkaar af De temperatuur daalt naar 10*C. Donderdag zijn er eveneens zonnige momenten. De zwakke wind is zuidoost. Met 20*C wordt het nog iets warmer.

Nu op RPL: Real Thing - Cant Get By Without You

Nieuwe filmbeelden van Utrecht online

Logo Het Utrechts ArchiefHet Utrechts Archief heeft deze week haar online collectie filmmateriaal uitgebreid met 22 nieuwe historische films over Utrecht. Het merendeel is online te bekijken. Het betreft veelal...

materiaal met een lange speelduur. De films leggen bijzondere momenten uit de Utrechtse geschiedenis vast. 

De nieuw toegevoegde films komen uit de jaren 70 en 80 en brengen de ontwikkeling en groei van de stad in beeld. De beelden bevatten onder andere kleuropnamen van de wijk Lunetten in aanbouw. Daarnaast bevatten de films kleuropnamen in het centrum van Utrecht: zo zijn er opnamen van een optocht met historische bussen op het Vredenburg in 1981. Verder zijn er beelden van het Centraal Station en Hoog Catharijne begin jaren 80, toen nog een hypermodern winkelcentrum. Daarnaast is het bezoek van de paus aan Utrecht in 1985 vastgelegd. 

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties