Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Wisselvallig

Een front bracht vannacht en vanochtend vroeg pittige buien. Achter dit buiengebied wordt het droger en ontstaan er opklaringen. De kans op een buitje blijft aanwezig. Vanavond neemt de buien kans weer toe. Er staat een matige zuidwestenwind11390286 1641440149422866 5620355284942692952 n. Warmer dan 18 a 19°C wordt het vandaag niet. Vanavond geeft de thermometer 15°C aan. Vannacht brede opklaringen bij een minimum temperatuur van 13°C. Zondag zier er beter uit. Het is wisselend bewolkt en er zijn brede opklaringen. De matige wind zit in de westhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

Foto: wisselvallig

Nu op RPL: Hitshadow met Henk Schellevis

NS verkoopt Qbuzz aan Italiaanse spoorwegen

Logo qbuzzDe NS verkoopt busvervoerder Qbuzz aan Busitalia, onderdeel van de Italiaanse spoorwegen. Qbuzz verzorgt het openbaar vervoer in onder meer de regio Utrecht. De koopovereenkomst met...

de Italianen is onlangs gesloten. Busitalia is 100 procent eigendom van de Italiaanse staat, vervoert circa 230 miljoen passagiers per jaar en heeft een omzet van 350 miljoen euro. Er werken nu circa vierduizend mensen die het openbaar vervoer verzorgen in Centraal- en Noord-Italië.

De NS laat weten dat de verkoop geen gevolgen heeft voor het personeel of de dienstverlening in de lopende concessies. De centrale ondernemingsraden van Qbuzz en NS hebben al positief geadviseerd over de verkoop, net als het ministerie van financiën, die aandeelhouder is van de NS. Wel moet de mededingingsautoriteit ACM de verkoop nog goedkeuren voor het definitief is.

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties