Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Wisselvallig

Een front bracht vannacht en vanochtend vroeg pittige buien. Achter dit buiengebied wordt het droger en ontstaan er opklaringen. De kans op een buitje blijft aanwezig. Vanavond neemt de buien kans weer toe. Er staat een matige zuidwestenwind11390286 1641440149422866 5620355284942692952 n. Warmer dan 18 a 19°C wordt het vandaag niet. Vanavond geeft de thermometer 15°C aan. Vannacht brede opklaringen bij een minimum temperatuur van 13°C. Zondag zier er beter uit. Het is wisselend bewolkt en er zijn brede opklaringen. De matige wind zit in de westhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

Foto: wisselvallig

Nu op RPL: Hitshadow met Henk Schellevis

Katten moeten verplicht een chip krijgen

Logo KatHet verplicht chippen van katten wordt door de Stichting Dierenhulpverlening Woerden van harte ondersteunt. Veel zwerfkatten komen in het asiel in Harmelen terecht omdat ze geen...

chip hebben. Het gebeurt ook regelmatig dat voor zwaargewonde of erg zieke katten een medische behandeling moet worden ingezet zonder dit met de eigenaar te kunnen overleggen. Nog erger is, vindt de Dierenhulpverlening, wanneer ze een dier bij ondraaglijk lijden zonder hoop op herstel moeten laten inslapen zonder dat de eigenaar afscheid heeft kunnen nemen.

Met het chippen van katten wordt veel dierenleed bespaard en kan het zwerfkattenprobleem worden teruggedrongen, meldt de stichting. Daarnaast is het ook van belang dat katten die buiten komen gecastreerd (gesteriliseerd) worden. Een verantwoordelijkheid van eigenaren die wat de Dierenhulpverlening betreft voor zichzelf spreekt.

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties