Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Zon en bewolking

Het Sahara stof en de rook uit Portugal is intussen verdwenen. Vandaag is er aardig wat zon. De zwakke wind is 1 jw juni 2015 koeien 2zuid.

Het kwik loopt op naar 19*C. Vannacht wisselen wolken en opkaringen elkaar af De temperatuur daalt naar 10*C. Donderdag zijn er eveneens zonnige momenten. De zwakke wind is zuidoost. Met 20*C wordt het nog iets warmer.

Nu op RPL: Drum Theater - Eldorado

Nieuwkoopse Plassen krijgen verjongingskuur

Logo Nieuwkoopse PlassenZeven waterrijke natuurgebieden van Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer waaronder De Nieuwkoopse Plassen, krijgen op dit moment een verjongingskuur door herstelwerk.

Oude sloten worden open gegraven, legakkers afgeplagd en houtopslag afgevoerd. Met deze werkzaamheden verbeteren de leefomstandigheden van zeldzame planten en dieren. Sinds eind 19de eeuw wordt er in dit veengebied geen turf meer gewonnen waardoor sloten langzaam dicht groeien. Dat gaat ten koste van bijzondere planten en dieren.

Vanuit het Life-project, met financiële steun van de Europese Unie voor natuurbehoud en milieubescherming, worden er maatregelen genomen om het bijzondere cultuurlandschap te behouden. Het natuuronderhoud werd vroeger voor een deel door turfstekers gedaan.

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties