Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Wisselvallig

Een front bracht vannacht en vanochtend vroeg pittige buien. Achter dit buiengebied wordt het droger en ontstaan er opklaringen. De kans op een buitje blijft aanwezig. Vanavond neemt de buien kans weer toe. Er staat een matige zuidwestenwind11390286 1641440149422866 5620355284942692952 n. Warmer dan 18 a 19°C wordt het vandaag niet. Vanavond geeft de thermometer 15°C aan. Vannacht brede opklaringen bij een minimum temperatuur van 13°C. Zondag zier er beter uit. Het is wisselend bewolkt en er zijn brede opklaringen. De matige wind zit in de westhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

Foto: wisselvallig

Nu op RPL: RPL FM

Nieuwkoopse Plassen krijgen verjongingskuur

Logo Nieuwkoopse PlassenZeven waterrijke natuurgebieden van Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer waaronder De Nieuwkoopse Plassen, krijgen op dit moment een verjongingskuur door herstelwerk.

Oude sloten worden open gegraven, legakkers afgeplagd en houtopslag afgevoerd. Met deze werkzaamheden verbeteren de leefomstandigheden van zeldzame planten en dieren. Sinds eind 19de eeuw wordt er in dit veengebied geen turf meer gewonnen waardoor sloten langzaam dicht groeien. Dat gaat ten koste van bijzondere planten en dieren.

Vanuit het Life-project, met financiële steun van de Europese Unie voor natuurbehoud en milieubescherming, worden er maatregelen genomen om het bijzondere cultuurlandschap te behouden. Het natuuronderhoud werd vroeger voor een deel door turfstekers gedaan.

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties