Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Zon en bewolking

Het Sahara stof en de rook uit Portugal is intussen verdwenen. Vandaag is er aardig wat zon. De zwakke wind is 1 jw juni 2015 koeien 2zuid.

Het kwik loopt op naar 19*C. Vannacht wisselen wolken en opkaringen elkaar af De temperatuur daalt naar 10*C. Donderdag zijn er eveneens zonnige momenten. De zwakke wind is zuidoost. Met 20*C wordt het nog iets warmer.

Nu op RPL: Drum Theater - Eldorado

Eén koper gezocht voor 152 monumentale panden

Logo Stichting StadsherstelStichting Stadsherstel Midden-Nederland, eigenaar van zo'n 152 monumentale panden, staat te koop. Alle gebouwen zullen aan één koper verkocht worden. De stichting is eigendom van de...

woningbouwverenigingen Mitros in Utrecht en De Alliantie in Amersfoort. Volgens de nieuwe Woningwet moeten woningcorporaties zich hoofdzakelijk bezighouden met sociale huisvesting. Monumentale en historische gebouwen horen daar niet bij. De verkoop is een megaoperatie in de erfgoedwereld. De totale waarde van de panden bedraagt om en nabij de 100 miljoen euro.

Een koper van de gebouwen krijgt met een aantal strenge voorwaarden te maken. Zo moeten de vijf medewerkers van Stadsherstel in dienst worden genomen, moet de koper affiniteit met erfgoed hebben en beloven langdurig betrokken te zijn. Een kandidaat-koper die de duurste panden wil gaan afsplitsen komt niet door de selectie.

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties