Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Wisselvallig

Een front bracht vannacht en vanochtend vroeg pittige buien. Achter dit buiengebied wordt het droger en ontstaan er opklaringen. De kans op een buitje blijft aanwezig. Vanavond neemt de buien kans weer toe. Er staat een matige zuidwestenwind11390286 1641440149422866 5620355284942692952 n. Warmer dan 18 a 19°C wordt het vandaag niet. Vanavond geeft de thermometer 15°C aan. Vannacht brede opklaringen bij een minimum temperatuur van 13°C. Zondag zier er beter uit. Het is wisselend bewolkt en er zijn brede opklaringen. De matige wind zit in de westhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

Foto: wisselvallig

Nu op RPL: Reba McEntire - Strange

Eén koper gezocht voor 152 monumentale panden

Logo Stichting StadsherstelStichting Stadsherstel Midden-Nederland, eigenaar van zo'n 152 monumentale panden, staat te koop. Alle gebouwen zullen aan één koper verkocht worden. De stichting is eigendom van de...

woningbouwverenigingen Mitros in Utrecht en De Alliantie in Amersfoort. Volgens de nieuwe Woningwet moeten woningcorporaties zich hoofdzakelijk bezighouden met sociale huisvesting. Monumentale en historische gebouwen horen daar niet bij. De verkoop is een megaoperatie in de erfgoedwereld. De totale waarde van de panden bedraagt om en nabij de 100 miljoen euro.

Een koper van de gebouwen krijgt met een aantal strenge voorwaarden te maken. Zo moeten de vijf medewerkers van Stadsherstel in dienst worden genomen, moet de koper affiniteit met erfgoed hebben en beloven langdurig betrokken te zijn. Een kandidaat-koper die de duurste panden wil gaan afsplitsen komt niet door de selectie.

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties