Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Nog enkele buien

De ochtend begint met opklaringen maar de kans op een bui is groot. Vanmiddag is er maar weinig ruimte voor de zon en valt er een enkele bui. De matige wind is noordwest. De temperatuur komt niet verder dan 19°C. Vanavond is het bewolkt maar in de nacht klaart het op. Het kwik daalt naar 14°C. Woensdag liggen we tussen twee storingen in. Het is die dag wisselend bewolkt en er zijn brede opklaringen. Het blijft vrijwel droog. De zwakke tot matige wind draait naar het meesj110zuidwesten. Het is dan met 22°C een stuk aangenamer.

Foto: enkele buien

Nu op RPL: Cliff Richard - The Only Way Out

Utrecht last van Airbnb

Logo airbnbBijna 1/3 van de accommodaties in de gemeente Utrecht heeft last van Airbnb als concurrent. Dat blijkt uit cijfers over 2016 van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Ook de accommodaties in de andere drie grootste gemeenten en in Maastricht ervaren naar verhouding meer concurrentie dan accommodaties in andere steden. In Maastricht geldt dat zelfs voor 36 procent van de logiesaccommodaties; in Den Haag, Utrecht, Rotterdam en Amsterdam voor drie op de tien. In de overige steden was dit slechts 14 procent. In heel ons land heeft zo'n kwart van de hotels last van concurrentie met online verhuursites, zoals Airbnb. Vooral middelgrote hotels, met twintig tot honderd slaapplaatsen, zeggen concurrentie te hebben ondervonden van deze sites (37%). Bij kleine hotels met minder dan tien slaapplaatsen is dat minder dan een op de vijf.

 

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties