Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Nog enkele buien

De ochtend begint met opklaringen maar de kans op een bui is groot. Vanmiddag is er maar weinig ruimte voor de zon en valt er een enkele bui. De matige wind is noordwest. De temperatuur komt niet verder dan 19°C. Vanavond is het bewolkt maar in de nacht klaart het op. Het kwik daalt naar 14°C. Woensdag liggen we tussen twee storingen in. Het is die dag wisselend bewolkt en er zijn brede opklaringen. Het blijft vrijwel droog. De zwakke tot matige wind draait naar het meesj110zuidwesten. Het is dan met 22°C een stuk aangenamer.

Foto: enkele buien

Nu op RPL: Cliff Richard - The Only Way Out

Grootste onderwaterdrainage project

Logo Hoogheemraadschap RijnlandIn polder Lange Weide bij Driebruggen wordt begin volgend jaar 450 kilometer onderwaterdrainage aangelegd. Het is het grootste onderwaterdrainage project van Nederland.

Nog nooit is op zo’n grote schaal in één polder onderwaterdrainage toegepast. Daarom gaat het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijlanden in overleg met de Stichting Rijn & Gouwe Wiericke en andere betrokkenen om de gevolgen voor onder meer de wateraanvoer, waterkwaliteit, ecologie en peilbeheer monitoren en onderzoeken. Door de drainage toe te passen, wordt de bodemdaling met 40 tot 50 procent vertraagd. Parallel aan de aanleg werken de partijen aan plannen voor meer biodiversiteit in het gebied. Het project is een initiatief van de Stichting Rijn & Gouwe Wiericke en is zorgvuldig afgestemd met Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, de gemeente Bodegraven-Reeuwijk en het Veenweiden Innovatiecentrum.

 

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties