Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Wisselvallig

Een lagedrukgebied ligt een paar dagen in de buurt van onze omgeving en zorgt voor wisselvallig weer. Vandaag wisselen wolken en opklaringen elkaar af en vallen er buien. In de avond is het bewolkt en vallen er ook nog enkele buien. De zwakke wind is noordwest. Het kwik komt niet veel verder dan 19°C. In de nacht klaart het op maar in de nanacht gaan er wederom buien vallen. De temperatuur daalt naar 14°C. Dinsdag is het bewolkt en pas later in de middag en avond ontstaan er opklaringen. Daarnaast vallen er buien. De matige wind is noordwest. Het blijft met 20°C frmeesj0is.

Foto: buien boven Noorder

Nu op RPL: Abba - I Do, I Do, I Do, I Do, I Do

Utrechtse lucht weer gezonder

Logo Gemeente UtrechtDe lucht in Utrecht is de afgelopen vijf jaar schoner geworden. De concentraties stikstofdioxide (NO2) en fijnstof (PM10) in de lucht zijn gedaald met respectievelijk ruim... 20 en 25 procent. Dat is een snellere daling dan het landelijk gemiddelde. Dit blijkt uit de ‘Gemeentelijke Monitoringsrapportage Luchtkwaliteit 2016’. De afname van stoffen in de lucht die schadelijk zijn voor de gezondheid, wordt bevestigd door de resultaten van het Utrechtse meetnet, te vinden in de ‘Rapportage Luchtmeetnet Utrecht 2015’.

In de Gemeentelijke Monitoringsrapportage Luchtkwaliteit 2016 is de luchtkwaliteit specifiek voor de stad Utrecht berekend, in aanvulling op de landelijke monitoringsrapportage 2016. De gemiddelde concentraties fijnstof en stikstofdioxide waaraan de bevolking wordt blootgesteld, zijn afgelopen jaar opnieuw gedaald.

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties