Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Wisselvallig

Een lagedrukgebied ligt een paar dagen in de buurt van onze omgeving en zorgt voor wisselvallig weer. Vandaag wisselen wolken en opklaringen elkaar af en vallen er buien. In de avond is het bewolkt en vallen er ook nog enkele buien. De zwakke wind is noordwest. Het kwik komt niet veel verder dan 19°C. In de nacht klaart het op maar in de nanacht gaan er wederom buien vallen. De temperatuur daalt naar 14°C. Dinsdag is het bewolkt en pas later in de middag en avond ontstaan er opklaringen. Daarnaast vallen er buien. De matige wind is noordwest. Het blijft met 20°C frmeesj0is.

Foto: buien boven Noorder

Nu op RPL: Pharrell Williams - Happy

‘Markt Mozaïek’ wint publieke stemming

Logo MozaiekHet kunstwerk van Jennifer Tee genaamd Markt Mozaïek is de winnaar van de publieke stemming voor kunst op het Vredenburgplein in Utrecht. Dit kunstwerk, waarbij het plein... bijna geheel bedekt wordt in een natuurstenen mozaïek, kreeg meer dan de helft van de stemmen. Utrechters konden van 2 tot 18 juni hun stem uitbrengen op één van vijf geselecteerde ontwerpen.

Het ontwerp van het kunstwerk wordt nu uitgewerkt tot een Definitief Ontwerp en ingepast in de herinrichting van het Vredenburgplein. Het plein krijgt nieuwe bomen en bankjes, aan de randen een rode klinkerbestrating en binnenin het kunstwerk Markt Mozaïek. Ook worden de contouren van het oude kasteel Vredenburg in het nieuwe straatwerk zichtbaar gemaakt. Begin volgend jaar start de herinrichting en het leggen van het mozaïek. Het streven is om in het voorjaar het plein helemaal klaar te hebben.

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties