Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Wisselvallig

Een lagedrukgebied ligt een paar dagen in de buurt van onze omgeving en zorgt voor wisselvallig weer. Vandaag wisselen wolken en opklaringen elkaar af en vallen er buien. In de avond is het bewolkt en vallen er ook nog enkele buien. De zwakke wind is noordwest. Het kwik komt niet veel verder dan 19°C. In de nacht klaart het op maar in de nanacht gaan er wederom buien vallen. De temperatuur daalt naar 14°C. Dinsdag is het bewolkt en pas later in de middag en avond ontstaan er opklaringen. Daarnaast vallen er buien. De matige wind is noordwest. Het blijft met 20°C frmeesj0is.

Foto: buien boven Noorder

Nu op RPL: Pharrell Williams - Happy

Verbreding A27 mogelijk vertraagd

Logo verkeersdrukteDe kans is groot dat de verbreding van de A27 vertraging oploopt. Dat meldt het AD. De Raad van State heeft de beroepsprocedure tegen de verbreding...

van de A27/A12 Ring Utrecht opgeschort. Reden is dat het Europees Hof eerst uitspraak moet doen over de zogenaamde Programmatische Aanpak Stikstof (PAS).

 

Het antwoord van het Hof moet uitsluitsel geven over de vraag of de Nederlandse staat de Europese natuurwetgeving op een juiste manier toepast en de stikstofwetgeving hiermee niet in strijd is. De verbreding van de A27 is omstreden vanwege de aantasting van het natuur- en recreatiegebied Amelisweerd.

De Raad van State heeft het Europees Hof gevraagd de zaak met spoed te behandelen en voor 1 juli 2018 uitspraak te doen. Pas daarna zal het beroep A12/A27 Ring Utrecht worden behandeld.

(Bron: AD/DUIC)

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties