Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Wisselvallig

Een lagedrukgebied ligt een paar dagen in de buurt van onze omgeving en zorgt voor wisselvallig weer. Vandaag wisselen wolken en opklaringen elkaar af en vallen er buien. In de avond is het bewolkt en vallen er ook nog enkele buien. De zwakke wind is noordwest. Het kwik komt niet veel verder dan 19°C. In de nacht klaart het op maar in de nanacht gaan er wederom buien vallen. De temperatuur daalt naar 14°C. Dinsdag is het bewolkt en pas later in de middag en avond ontstaan er opklaringen. Daarnaast vallen er buien. De matige wind is noordwest. Het blijft met 20°C frmeesj0is.

Foto: buien boven Noorder

Nu op RPL: Pharrell Williams - Happy

Toekomst Groene Hart hangt af van samenwerking

Logo Groene HartGemeentes en provincies moeten meer samenwerken als het gaat om de veranderingen waarmee het Groene Hart de komende jaren te maken krijgt.

Dat wil de Stuurgroep Nationaal Landschap Groene Hart. De stuurgroep heeft een nota gepresenteerd waarvan ze vraagt die te gebruiken bij het vinden van oplossingen voor zaken als bodemdaling, waterbeheer, bereikbaarheid en het gebruik van nieuwe vormen van energie. Gemeentes moeten vanaf 2019 omgevingsvisies opstellen in plaats van bestemmingsplannen. De stuurgroep vraagt gemeentes die visies onderling af te stemmen. Ook ondernemers zouden meer samen moeten werken. Dat moet er toe leiden dat streekproducten ook in bijvoorbeeld de supermarkten verkrijgbaar zijn.

 

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties