Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Wisselvallig

Een lagedrukgebied ligt een paar dagen in de buurt van onze omgeving en zorgt voor wisselvallig weer. Vandaag wisselen wolken en opklaringen elkaar af en vallen er buien. In de avond is het bewolkt en vallen er ook nog enkele buien. De zwakke wind is noordwest. Het kwik komt niet veel verder dan 19°C. In de nacht klaart het op maar in de nanacht gaan er wederom buien vallen. De temperatuur daalt naar 14°C. Dinsdag is het bewolkt en pas later in de middag en avond ontstaan er opklaringen. Daarnaast vallen er buien. De matige wind is noordwest. Het blijft met 20°C frmeesj0is.

Foto: buien boven Noorder

Nu op RPL: Pharrell Williams - Happy

Minister Kamp houdt zich op de vlakte over boringen

Logo GasMinister Kamp spreekt voorlopig niet met media over de gas- en olieboringen onder de Woerdense wijk Molenvliet. Dat blijkt uit vragen die RPL stelde aan het ministerie van Economische Zaken.

Volgens het ministerie moet het Canadese bedrijf Vermilion, dat plannen heeft voor de boringen, eerst een geactualiseerd winningsplan indienen. Omdat dat nog niet is gebeurd mengt de minister zich niet in de discussie. Eerder beantwoordde Kamp wel Kamervragen over de boringskwestie. Hij zei dat boringen in kleine veldjes zoals bij Woerden gewoon zijn toegestaan en dat het opboren van gas uit eigen bodem wenselijker is dan het importeren.

 

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties