Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Wisselvallig

Een lagedrukgebied ligt een paar dagen in de buurt van onze omgeving en zorgt voor wisselvallig weer. Vandaag wisselen wolken en opklaringen elkaar af en vallen er buien. In de avond is het bewolkt en vallen er ook nog enkele buien. De zwakke wind is noordwest. Het kwik komt niet veel verder dan 19°C. In de nacht klaart het op maar in de nanacht gaan er wederom buien vallen. De temperatuur daalt naar 14°C. Dinsdag is het bewolkt en pas later in de middag en avond ontstaan er opklaringen. Daarnaast vallen er buien. De matige wind is noordwest. Het blijft met 20°C frmeesj0is.

Foto: buien boven Noorder

Nu op RPL: Abba - I Do, I Do, I Do, I Do, I Do

STERK Woerden: Gedeputeerde snapt er niets van

Logo Oliepomp STERK Woerden heeft geen goed woord over voor de beantwoording van vragen door gedeputeerde  van de provincie Zuid-Holland van schriftelijke vragen door 7 politieke partijen.

Het antwoord  dat het gas dat niet in Groningen uit de bodem mag worden gehaald wel uit kleinere velden kan worden gehaald is volgens Elias Bom van sterk woerden onjuist omdat het om verschillende soorten gas gaat. Bom zegt in RPL Actueel dat de Zuid Hollandse gedeputeerde de zelfde argumenten gebruikt als de olie- en gasmaatschappijen om het boren te verdedigen.

Aan een oproep aan Provinciale Staten om een motie in te dienen is inmiddels gehoor gegeven. Die motie is met een meerderheid van stemmen aangenomen. Dat betekent dat winning van gas niet in het Zuid Hollands beleid  met als doel duurzame energie past en dat die provincie dus ook tegen de winning van gas is.

 

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties