Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Wisselvallig

Een lagedrukgebied ligt een paar dagen in de buurt van onze omgeving en zorgt voor wisselvallig weer. Vandaag wisselen wolken en opklaringen elkaar af en vallen er buien. In de avond is het bewolkt en vallen er ook nog enkele buien. De zwakke wind is noordwest. Het kwik komt niet veel verder dan 19°C. In de nacht klaart het op maar in de nanacht gaan er wederom buien vallen. De temperatuur daalt naar 14°C. Dinsdag is het bewolkt en pas later in de middag en avond ontstaan er opklaringen. Daarnaast vallen er buien. De matige wind is noordwest. Het blijft met 20°C frmeesj0is.

Foto: buien boven Noorder

Nu op RPL: Pharrell Williams - Happy

CDA stelt vragen essentaksterfte

Logo EsCDA Woerden heeft schriftelijke vragen ingediend over de essentaksterfte in Woerden. Het CDA stelt deze vragen naar aanleiding van het bericht van afgelopen week, dat  80%...

van de essenbomen in Nederland op korte termijn dood zal gaan als gevolg van de essentaksterfte.

 

Deze boomziekte zorgt ervoor dat takken afsterven,  wat uiteindelijk tot omvallen van de boom leidt. Het CDA vraagt zich af hoeveel essen er in de gemeente staan en op welke termijn controle gaat plaatsvinden op deze ziekte.  Ook wordt de vraag gesteld op welke manier en door welk soort andere boom de gemeente dode essenbomen gaat vervangen en welke financiële middelen er beschikbaar zijn voor de vervanging.

 

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties