Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Nog enkele buien

De ochtend begint met opklaringen maar de kans op een bui is groot. Vanmiddag is er maar weinig ruimte voor de zon en valt er een enkele bui. De matige wind is noordwest. De temperatuur komt niet verder dan 19°C. Vanavond is het bewolkt maar in de nacht klaart het op. Het kwik daalt naar 14°C. Woensdag liggen we tussen twee storingen in. Het is die dag wisselend bewolkt en er zijn brede opklaringen. Het blijft vrijwel droog. De zwakke tot matige wind draait naar het meesj110zuidwesten. Het is dan met 22°C een stuk aangenamer.

Foto: enkele buien

Nu op RPL: Cliff Richard - The Only Way Out

Bestrijding exotische plant

Logo TuinDe Gemeente Alphen aan den Rijn gaat de strijd aan met een exotische plant. Het gaat om de Japanse duizendknoop. Dit is een diep wortelende plant die zich ontzettend snel uitbreidt.

 De plant overwoekert andere planten en zorgt voor grote schade aan  natuur, wegen, gebouwen en funderingen. Door  tijdig actie te ondernemen hoopt de  Gemeente verdere verspreiding tegen te gaan. Op dit moment zijn bij Gemeente drie locaties bekend waar de duizendknoop groeit. De plant wordt op twee verschillende manieren bestreden. Dit gebeurt in een woonwijk door afgraven en afdekken van grond waarin de plant zich bevindt. Deze methode is  relatief duur, arbeidsintensief en in verband met de erg diepe wortels niet overal de meest geschikte aanpak. Hierom wordt op de twee andere locaties chemische bestrijding toegepast.

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties