Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Zonnig weekend

Dankzij een hogedrukgebied bij Scandinaviëmees82 krijgen we dit weekend rustig en mooi weer. Na het optrekken van de mist schijnt de zon uitbundig. Soms trekken er wat wolken over. De zwakke wind is oost. De thermometer geeft 18°C aan. In de nacht is het helder en kunnen er mistbanken ontstaan. De temperatuur daalt naar 5°C. Ook de zondag verloopt vrij zonnig. De zwakke wind blijft oost. Met 20°C wordt het iets warmer.

Nu op RPL: Anita Meyer - They Don't Play Our Lovesong Anymore

Bestrijding exotische plant

Logo TuinDe Gemeente Alphen aan den Rijn gaat de strijd aan met een exotische plant. Het gaat om de Japanse duizendknoop. Dit is een diep wortelende plant die zich ontzettend snel uitbreidt.

 De plant overwoekert andere planten en zorgt voor grote schade aan  natuur, wegen, gebouwen en funderingen. Door  tijdig actie te ondernemen hoopt de  Gemeente verdere verspreiding tegen te gaan. Op dit moment zijn bij Gemeente drie locaties bekend waar de duizendknoop groeit. De plant wordt op twee verschillende manieren bestreden. Dit gebeurt in een woonwijk door afgraven en afdekken van grond waarin de plant zich bevindt. Deze methode is  relatief duur, arbeidsintensief en in verband met de erg diepe wortels niet overal de meest geschikte aanpak. Hierom wordt op de twee andere locaties chemische bestrijding toegepast.

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties