Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Redelijk weer

De dag begint met bewolking waaruit wat regen kan vallen. Maar al snel breekt de zon in de vorm van opklaringen door. In de middag en avond zijn er zonnige perioden. De matige wind is zuidwest. Het kwik loopt op naar 22°C. In de nacht zien we brede opklaringen. De thermometer geeft dan 13°C aan. Vrijdag is er een mix van wolken en zonnige perioden. De zwakke wind draait naar zuidoost. Met 24°C 1979965 1255193137870823 5433031176933324690 owordt het warmer.

Foto: de dag moet op gang komen.

Nu op RPL: Avicii - The Days

Naar schatting 225 spookjongeren in Woerden

Logo JOW Er zijn naar schatting 225 spookjongeren in Woerden. Dat heeft de gemeente laten weten op vragen van ChristenUnie/SGP. Spookjongeren zijn tussen de...

18 en 26 jaar oud, hebben zich uitgeschreven bij de gemeente en hebben vervolgens geen recht op een uitkering, scholing of medische zorg.

Hugo Bulk van de Woerdense partij noemt het aantal in RPL Actueel 'schokkend'. Hij vindt dat de gemeente de jongeren actiever moet benaderen op hun eigen manier, zoals via sociale media. Folders en brochures werken niet, zegt Bulk. Bovendien zouden scholen een actievere rol moeten spelen in het opsporen van spookjongeren, want vaak gaat het om schoolverlaters die zich uitschrijven.

Vanaf oktober wordt verder gewerkt aan een plan van aanpak. Dan wordt ook het project Jongeren Onderwijs Werkt (JOW!) geëvalueerd, dat als doel heeft om kwetsbare jongeren perspectief te bieden.

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties