Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Bewolking en soms zon.

Het is vandaag bewolkt maar af en toe krijgt de zon kans om te schijnen. Er staat een matige westenwind. Het kwik loopt op naar 15°C. In de nacht is het ook bewolkt bij een minimum temperatuur van 11°C. Dinsdag ziet er minder uit. Bewolkingmeesj986 heeft de overhand en er valt van tijd tot tijd regen. De wind draait naar het zuidwesten. De thermometer geeft 17°C aan.

Nu op RPL: NOS RADIONIEUWS

Naar schatting 225 spookjongeren in Woerden

Logo JOW Er zijn naar schatting 225 spookjongeren in Woerden. Dat heeft de gemeente laten weten op vragen van ChristenUnie/SGP. Spookjongeren zijn tussen de...

18 en 26 jaar oud, hebben zich uitgeschreven bij de gemeente en hebben vervolgens geen recht op een uitkering, scholing of medische zorg.

Hugo Bulk van de Woerdense partij noemt het aantal in RPL Actueel 'schokkend'. Hij vindt dat de gemeente de jongeren actiever moet benaderen op hun eigen manier, zoals via sociale media. Folders en brochures werken niet, zegt Bulk. Bovendien zouden scholen een actievere rol moeten spelen in het opsporen van spookjongeren, want vaak gaat het om schoolverlaters die zich uitschrijven.

Vanaf oktober wordt verder gewerkt aan een plan van aanpak. Dan wordt ook het project Jongeren Onderwijs Werkt (JOW!) geëvalueerd, dat als doel heeft om kwetsbare jongeren perspectief te bieden.

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties