Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Weinig zon en frisser

Het is vandaag somber weer met veel bewolking en in de middag en avond valt er wat regen. De matige wind is zuidwest. De temperatuur komt niet verder dan 19°C. In de nacht is het eveneens bewolkt en kan er nog wat regen vallen. Het kwik daalt naar 16°C. Zondag, helaas bewolkt weer en maar weinig zon. Er kan nog wat regen vallen. De matige tot vrij krachtige wind is zuidwest. Het blijft met 20°C fris. Maandag ziet er beter uit. Er is dan een afwisseling van wolken en flink wat  zon. De zwakke tot matige wind draait naar het noordwesten. De thermometer geeft die dag 22°C aan.meesj52

Foto: af en toe zon

Nu op RPL: SOKW

Naar schatting 225 spookjongeren in Woerden

Logo JOW Er zijn naar schatting 225 spookjongeren in Woerden. Dat heeft de gemeente laten weten op vragen van ChristenUnie/SGP. Spookjongeren zijn tussen de...

18 en 26 jaar oud, hebben zich uitgeschreven bij de gemeente en hebben vervolgens geen recht op een uitkering, scholing of medische zorg.

Hugo Bulk van de Woerdense partij noemt het aantal in RPL Actueel 'schokkend'. Hij vindt dat de gemeente de jongeren actiever moet benaderen op hun eigen manier, zoals via sociale media. Folders en brochures werken niet, zegt Bulk. Bovendien zouden scholen een actievere rol moeten spelen in het opsporen van spookjongeren, want vaak gaat het om schoolverlaters die zich uitschrijven.

Vanaf oktober wordt verder gewerkt aan een plan van aanpak. Dan wordt ook het project Jongeren Onderwijs Werkt (JOW!) geëvalueerd, dat als doel heeft om kwetsbare jongeren perspectief te bieden.

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties