Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Bewolking en soms zon.

Het is vandaag bewolkt maar af en toe krijgt de zon kans om te schijnen. Er staat een matige westenwind. Het kwik loopt op naar 15°C. In de nacht is het ook bewolkt bij een minimum temperatuur van 11°C. Dinsdag ziet er minder uit. Bewolkingmeesj986 heeft de overhand en er valt van tijd tot tijd regen. De wind draait naar het zuidwesten. De thermometer geeft 17°C aan.

Nu op RPL: NOS RADIONIEUWS

Minister Kamp: "Boringen bij Woerden toegestaan"

Logo OliepompEr is geen enkele reden om te stoppen met het boren in kleine gasvelden zoals bij Woerden, zegt minister Kamp van Economische Zaken. Volgens hem voorziet aardgas in 40 procent van de...

totale energiebehoefte in Nederland. Ook het klimaatakkoord van Parijs, waarin is afgesproken minder fossiele brandstoffen te gebruiken, verandert daar volgens minister Kamp niets aan. Volgens de minister is het winnen van gas uit eigen bodem wenselijker dan het importeren.

De ChristenUnie had vragen gesteld over de plannen voor boringen onder de wijk Molenvliet. Volgens Kamerlid Carla Dik-Faber is het bedrijf dat plannen heeft voor de boringen, Vermilion, niet milieubewust genoeg. Minister Kamp zegt dat het bedrijf zich gewoon aan de in Nederland geldende regels moet houden en dat het bedrijf eerst nog een plan van aanpak moet maken en vergunningen moet aanvragen.

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties