Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Wisselvallig

Een front bracht vannacht en vanochtend vroeg pittige buien. Achter dit buiengebied wordt het droger en ontstaan er opklaringen. De kans op een buitje blijft aanwezig. Vanavond neemt de buien kans weer toe. Er staat een matige zuidwestenwind11390286 1641440149422866 5620355284942692952 n. Warmer dan 18 a 19°C wordt het vandaag niet. Vanavond geeft de thermometer 15°C aan. Vannacht brede opklaringen bij een minimum temperatuur van 13°C. Zondag zier er beter uit. Het is wisselend bewolkt en er zijn brede opklaringen. De matige wind zit in de westhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

Foto: wisselvallig

Nu op RPL: Lance Miller - George Jones And Jesus

27 augustus – Van eetcultuur tot openluchtmuseum

Logo KunstparkOp zondag 27 augustus kan iedereen weer volop genieten van kunst, creativiteit en muziek in het Westdampark in Woerden en worden bezoekers uitgenodigd een actieve rol te spelen.

Het Kunstpark trapt af met de grote wij-ruilen-en-delen-wereldse-lekkernijen-picknick (van 13.00 – 14.00 uur)Maak het lievelingsgerecht uit je geboortestreek en ruil en deel deze lekkernij met je picknickgenoten.

Vervolgens zit er een uur lang een model klaar voor de teken- en schilderliefhebbers. Ook als je nog nooit een kwast vastgehouden hebt, kun je nu je kans grijpen. Daarnaast bieden verschillende kraamhouders bezoekers ook de gelegenheid om zich creatief uit te leven met mini-workshops.

De modeltekensessie wordt gevolgd door Cultuurcafé on tour. Presentatoren Maarten Tuit en Mariëtte van Slagmaat geven culturele initiatieven een podium om hun plannen te presenteren. Ook is wethouder Yolan Koster te gast en wordt er weer gediscussieerd over cultuur en kunst.

Terwijl aan de andere kant van park band na band speelt bij het Akoestival, geeft het Kunstpark theater-, vertel- en dichtkunst een podium. Verhalenverteller Hans van Woerkom weet kinderen te boeien met zijn verhalen over Anansi de spin of Jimmy bij het meer van Loch Ness.

Ook Haar Wereldreizigers is van de partij met een voorstelling voor volwassenen: Atlas. Dit theatergezelschap uit Linschoten reist heel wat festivals af en strijkt op 27 augustus neer in het Westdampark. Er is dus veel kunst, kunstnijverheid & creatieve activiteit te bekijken in het park. De jaarlijkse kramenmarkt laat een grote variatie zien van schilder- tot glaskunst, van textiel tot keramiek, van juwelen tot graffiti.

Nieuw dit jaar is het Museumlaantje. Slingerend langs de singel is een openluchtmuseum ingericht.

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties

Twitter

RT @vjhmolkenboer: Jeugdkoningin en hofdames sluiten kaasseizoen af op historische kaasmarkt. https://t.co/l9eO1LDpDq
Tip: share relevant content created by others - it's authentic, engaging & is cheap. RoundTeam makes it easy to do: https://t.co/JXF3OlloNA
RT @PolitieWoerden: Geweld tegen collega's wordt niet geaccepteerd. Zowel verbaal als fysiek niet, dus extra PV voor verdachte. (3) #COP247
RT @PolitieWoerden: Beide verdachten zijn minderjarig, 16 en 17 jaar oud. Een ging in het verzet. Beet een collega en beledigde hen. Gelukk…
RT @PolitieWoerden: Gezellige #Danceavond @WvWeek gehad. Na afloop 2 afzonderlijke aanhoudingen verricht. Beiden niet voldoen aan bevel van…